Erik Timmermans

Voelen, ruiken, proeven, horen en zien: als je al je zintuigen gebruikt, merk je dat er veel te ontdekken valt! Toen ik nog een kleine peuter was en opgroeide op de boerderij van mijn ouders, kreeg ik al op jonge leeftijd mee dat gras anders aanvoelt dan modder en dat mest minder lekker ruikt dan een pas geboren kalfje.

Van kleins af aan wist ik al dat ik boer wilde worden. Naast de dieren hebben trekkers en landbouwwerktuigen mijn interesse. Ik ben na het behalen van de technische school en het agrarisch onderwijs dan ook volledig bij mijn ouders en oom op de boerderij komen werken.

Ik ben geboren en getogen op de boerderij waar ik nu nog steeds woon en boer. De boerderij is in het verleden gestart met koeien, daarna is er een geitenmelkerij bij gekomen. Na een tiental jaren zowel koeien als geiten te hebben gemolken, is er nu wat meer rust en worden er op de boerderij alleen nog geiten gemolken. Ik vertel altijd graag over mijn werk en de dieren. Ik kan altijd wel even de tijd vinden om te laten zien hoe de dieren leven, hoe de melkkoeltank en de melkput werken of hoe de geiten gemolken worden. Natuurlijk mogen de trekkers in de rondgang niet ontbreken.

Keet en haar vrienden
ook bij jou op locatie?

Neem contact op