Dierenwelzijn

Natuurlijk is een gezond en gelukkig dier leuker in de omgang. Daarom staat het welzijn van onze dieren altijd voorop.

We huisvesten onze dieren op de ‘bio’ manier: ruim, op stro en ze mogen dagelijks naar buiten. Alleen als het echt te warm, te koud of te nat is, blijven ze binnen. We werken alleen aan hun gedrag met de hulp van beloningen. Esther heeft zelf een achtergrond als inspecteur voor onder andere dierenwelzijn, dus we zijn erg scherp op hun welzijn en gezondheid!

Dierenarts André van De Klomp dierenartsen komt iedere drie maanden naar onze boerderij om alle dieren na te kijken.

Zoönose verantwoord

We werken gegarandeerd zoönose verantwoord: we weten zeker dat de dieren die mee gaan op locatie geen ziekten kunnen overdragen op mensen.

  • De GD (Dierengezondheidsdienst)  heeft overal haar goedkeuring aan gegeven.
  • We zijn in het bezit van alle certificaten. Onze dieren kunnen geen mensen besmetten met ziekten als Q koorts of zwoegerziekte CL en CAE.
  • Onze hekwerken hebben een glad oppervlak zodat ze allemaal afwasbaar zijn.
  • Ook nemen we altijd een mobiele handenwasgelegenheid mee als we op locatie gaan.
  • Iedere drie maanden komt Andre van De Klomp dierenartsen om alle dieren te controleren en eventueel opnieuw in te enten.

Wij zijn tot slot ook in het bezit van een geldig EHBO, reanimatie voor volwassenen en kinderen en een BHV diploma. Zo houden we het niet alleen voor onze dieren, maar ook voor de mensen veilig op locatie.

Verantwoord vervoer

Het vervoer van onze dieren hebben we uiteraard verantwoord geregeld. Volgens de wet NVWA moet iedere diersoort apart vervoerd worden. Onze vrachtwagen is daarom zo ingedeeld dat ieder dier een goede en verantwoorde eigen vervoersruimte heeft, in aparte compartimenten. Zo hebben we voor onze konijnen en kippen speciale transportboxen die aan de IATA richtlijnen voldoen. Deze zijn niet alleen voor verantwoord diertransport tijdens vliegtuigvluchten, maar ook geschikt voor boot, en auto.

We hebben daarnaast de opleiding Verantwoord Veetransport gevolgd:

  • Hoe vaak moet ieder dier drinken
  • Maximale reis- en rusttijd
  • Temperatuur en ventilatie
  • Bodem bedekking
  • Oppervlak per dier voor in de vrachtwagen

Zo weten we zeker dat we met gezonde en blije dieren op de locatie aankomen.

Milieu en natuur

We houden van onze dieren en van de natuur om ons heen. We willen ook verantwoord boeren voor de toekomst. We zijn daarom een energieneutraal bedrijf. Wij wekken onze eigen energie op met onze 264 zonnepanelen. Ons eigen verbruik halen we uit de zonnepanelen en de overige energie leveren we terug aan het net.

Verder hebben we in onze weilanden bloemen en akkerranden voor vogels en insecten. Wij doen ook aan weidevogelbeheer, samen met de vogelvereniging. Voordat we het land bewerken, komt de vereniging de nesten in kaart brengen en beschermen. Ook hebben we midden in het land stroken aan gebracht met één- en tweejarige planten, bloemen en braakliggend terrein. Dit hebben we speciaal voor de patrijzen gedaan.

Lees hier meer over wat we voor de weidevogels doen

Keet en haar vrienden
ook bij jou op locatie?

Neem contact op